Vaak gestelde vragen

Bereiken uw broodcapsules bijna hun vervaldatum? (ongeveer 3 maanden voor vervaldatum).
 

Zoals u weet, is gist het belangrijkste onderdeel voor het maken van een brood. Dit onderdeel zorgt er voor dat u een mooi gerezen brood krijgt. Gist is een levend organisme en verliest zijn kracht na verloop van tijd. Hierdoor bestaat de kans dat broodcapsules, die bijna hun vervaldatum bereiken, geen goed gerezen brood vormen na het bakproces doordat de gist niet meer voldoende heeft gewerkt.

GOOI uw broodcapsules met dezelfde vervaldatum NIET WEG!

TIP: doe 2 koffielepeltjes gist bovenaan in de machine (waar u de broodcapsule in legt). Plaats dan de broodcapsule in de machine. Hierdoor krijgt u opnieuw een perfect gebakken brood uit de Easy Bread machine.

Welk voordeel biedt de Easy Bread broodbakmachine in vergelijking met traditionele broodbakmachines?
 

Met de Easybread broodbakmachine is het bakken van een vers brood heel makkelijk en tijdsbesparend in enkel 3 stappen. Je moet geen ingrediënten kopen, noch mengen. De EasyBread capsules bevatten alles voor het bakken van uw vers brood. Vul en plaats het waterreservoir, voeg de broodcapsule toe en druk op "Start". Geniet van een vers, natuurlijk brood van grote diversiteit die al jouw verlangens vervult.

Hoe leg ik de broodbakcapsule in de machine?
 

Verwijder de giftbox rond de capsuleschud de capsule 2-3 keer en zet dan de capsule omgekeerd in de capsulehouder bovenop de machineDeafdichtingsfolie dient altijd naar beneden geplaatst te worden.

Wat is de ideale watertemperatuur die ik dien te gebruiken?
 

We raden aan om lauw water te gebruiken voor het bakproces"Lauw" betekent over het algemeen tussen 35 ° - 40 ° CelsiusWanneer u hetwater over je pols laat stromen en het voelt warmer dan je lichaamstemperatuurmaar niet heetdan is dit de correcte temperatuur.

Dien ik de broodcapsule te openen en de folie te verwijderen alvorens deze in de machine te plaatsen?
 

Nee, doe de capsule niet open voordat u deze in de machine plaatstDe machine wordt geleverd met een ingebouwde openingssysteem dat de capsule opent bij het sluiten van de capsulehouder aan de bovenzijde van de machine.

Hoeveel water is er nodig om een brood te bakken?
 

Gelieve ten minste tot het aangegeven minimumniveau het waterreservoir te vullen, maar niet hoger dan de aangegeven maximale waterstand. Dit is ongeveer tussen 250 ml en 570 ml.

Let opAls u Glutenvrij brood wil bakkenzal je 100 ml water extra nodig hebben, dit dien je direct toe te voegen in de bakpan alvorens te startenU kunt dat gemakkelijk doen met de meegeleverde maatbeker.

Kan ik melk of een andere vloeistof in de machine of het waterreservoir gebruiken om zo mijn eigen smaken te verkrijgen?
 

Nee, gebruik enkel vers drinkbaar water.

Waarom is een 'glutenvrij' brood kleiner dan een normaal brood?
 

Gluten is het ingrediënt, waardoor het brood gaat rijzenHet geeft gewoon brood zijn karakteristieke luchtige blik aan de binnenkant. Zonder gluten, rijst het brood ook, maar in mindere mate.

Zijn er smaak- en of kleurstoffen toegevoegd aan de broodcapsules?
 

Nee er zijn GEEN smaak- of kleurstoffen toegevoegd aan de Easy Bread broodmixen, het is een 100% natuurlijk product.

Zijn er in de Easy Bread broodmixen conserveringsmiddlen toegevoegd?
 

Neen, er zijn GEEN conserveermiddelen toegevoed aan de Easy Bread broodmixen, het is een 100% natuurlijk product.

Zijn er in de Easy Bread broodmixen enige genetisch gemodificeerde ingrediënten toegevoegd?
 

Neen, er zijn GEEN genetisch gemodificeerde ingrediënten toegevoegd aan de Easy Bread broodmixen, het is een 100% natuurlijk product !

Hoelang duurt het alvorens mijn brood gebakken is?
 

Zodra u op de Start-knop hebt gedrukt duurt het precies 2h10min totdat uw brood klaar is - altijdAls u uw apparaat heeft geprogrammeerd, zal de machine automatisch 2 uur en 10 minuten voor de geprogrammeerde tijd starten.

Ik wens een tweede brood te bakken, hoelang duurt het alvorens ik in de machine een tweede brood kan bakken?
 

De machine zal normalerwijze tussen 15 en 30 minuten voldoende afkoelen tot het volgende bakproces kan startenOm het tempo van hetkoelproces te versnellen raden we aan om de capsulehouder aan de bovenkant en de baklade open te zetten voor maximale ventilatie.

Kan ik de machine aan de bovenzijde openen tijdens het bakproces?
 

Ja, zodra het bakproces is gestartkunt u het deksel van de capsulehouder openen om de lege plastic capsule te verwijderenMaar wees ervan bewust dat het apparaat erg heet wordt tijdens de werking ervanWij raden u daarom aan hittebestendige ovenwanten aan te doen indien U de capsule wenst te verwijderen.  De broodcapsule mag ook in het apparaat blijven tijdens het bakproces.

Kan ik de bakslede openen tijdens het bakproces?
 

Nee, U kunt de lade niet openen tijdens het bakprocesAls het per ongeluk toch gebeurtverwijzen wij u naar de meegeleverde handleiding om de machine weer in het bakproces te krijgen. Wees er ook van bewust dat het apparaat  erg heet wordt tijdens de werking ervanWe raden altijd aanhittebestendige ovenwanten te dragen als tijdens de werking van de machine U de machine wenst aan te raken.

Kan ik de machine verplaatsen tijdens het bakproces?
 

Neen, verplaats de machine niet tijdens het bakproces!

Hoe maak ik mijn Easy Bread broodmachine schoon?
 

1. Schakel het apparaat uit. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Laat de machine afkoelen voordat u het schoonmaakt.
3. Plaats de bakvorm in de opening van de lade.
4. Sluit de lade totdat deze vastklikt.
5. Verwijder en reinig het penetratiesysteem (= mechanisme voor het openen van de capsules) met behulp van de borstel. 
6. Reinig de kleppen met behulp van de borstel.
7. Open de lade en reinig de binnenkant met behulp van de borstel.
8. Was de pan, mes, penetratie-systeem en watertank met de hand met warm water.
9. Maak de verwarmingselementen zuiver met een vochtige doek.
10.Maak de buitenkant van de behuizing zuiver met een vochtige doek (niet nat).

 Of u kan hier een instructiefilmpje voor het schoonmaken bekijken.

Hoe groot moet het brood zijn en wat is het gewicht van het gebakken brood?
 

Een capsule is gelijk aan een brood van ongeveer 600 grAangezien ons brood een natuurlijk product is met natuurlijke ingrediënten en zonder chemische toevoegingen, zal het brood geen 'perfecte' vorm hebben. Elke soort en elk brood verschilt enigszins in zijn uiterlijk, ook van de grootte en het gewichtJe moet het eerder zien als een kwaliteitskenmerkniet als een reden voor een klacht. Puur natuur is nooit perfect!

Waar dien ik de broodcapsules te bewaren die ik koop?
 

Een van de belangrijkste ingrediënten in brood is gistWanneer de gist wordt blootgesteld aan temperaturen boven 35 ° C gedurende een langereperiodezal de gist sterven en het brood niet rijzen tijdens het bakprocesWij raden u daarom aan uw capsules te bewaren op een droge en koele plaats met niet meer dan 35 ° CelsiusGelieve niet te bewaren in de koelkast.

Waar worden de broodcapsules geproduceerd?
 

De bakmixen worden geproduceerd in het meest westelijke deel van OostenrijkVorarlberg. Het vulproces van de capsule wordt uitgevoerd in Allgäu,een zeer landelijke en vruchtbaar gebied in het zuiden van Duitsland.

Van wat zijn de capsules gemaakt?
 

De capsuleen de afsluitende folie zijn gemaakt van voedselveilige kunststof

Hoe is het mogelijk dat de broodcapsules een bewaartijd hebben van 8 maanden?
 

In het productieprocesvervangen we de zuurstof die achterblijft in het bovenste deel van de capsule met stikstofDe reden dat we dit te doen is om te voorkomendat tijdens het transport, de opslag in de handelde gistdie het brood moet laten rijzenzijn kracht verliest.

Stikstof kan echter niet worden verward met een conserveringsmiddel dat wordt toegevoegd aan het mengsel bakken en ook gebruikt in het bak proces bij grote industriële bakkerijenChemische conserveermiddelen worden gebruikt in vele industriële levensmiddelen om het product zo lang mogelijk fris en vers te houdenDe stikstof die we gebruiken voor de broodcapsule, vermengt zich op geen enkele wijze in de broodbakmixHet wordt dan ook op geen enkele manier geconsumeerd. De stikstof heeft GEEN geur of smaak van haar eigen, het doet ook niets af aan de smaak vanons brood.

Stikstof is heel gebruikelijk in de voedselindustrieHet wordt gebruikt voor vlees en vleesproducten, vis, zuivelproducten, groenten en fruit, evenalsvoor gedroogde voedingsmiddelen of catering.

In de handleiding staat dat ik bij eerste ingebruikname een dopje van het waterreservoir moet verwijderen, maar kan dit niet terugvinden.
 

Er zijn in de loop van tijd 2 verschillende type machines op de markt gebracht. Bij de eerste toestellen moest men dit dopje verwijderen en had men dit ook zo vermeldt in de handleiding. Bij de tweede lichting van toestellen is dit dopje niet meer aanwezig, maar heeft men het vergeten uit de handleiding te halen. Indien u dus geen dopje op het waterreservoir terug kan vinden, dient u hier geen rekening mee te houden.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
 

Uiteraard! Wij willen dat u 100% tevreden bent met uw aankoop en aanvaarden dan ook retours. Binnen 14 dagen na het ontvangen van uw bestelling dient u via ons contactformulier een retouraanvraag in te dienen. Enkel na een goedkeuring door één van onze medewerkers kan u het pakket per post terugsturen naar Befrako, KMO-zone  Molenheide 4081, 3520 Zonhoven. Het pakket dient 10 dagen na retourregistratie bij onze kantoren aan te komen.

Nadat de retourzending goedgekeurd is (de artikelen dienen in perfecte staat te verkeren met de originele, onbeschadigde verpakking en origineel aankoopbewijs), wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort op uw rekening. 

Onze retourvoorwaarden

  • Uw retour is binnen de 14 dagen na levering van uw bestelling aangevraagd via ons contactformulier.
  • Uw retouraanvraag is door onze medewerkers goedgekeurd.
  • Uw retourpakket is binnen de 10 dagen na de retourregistratie ontvangen bij Befrako.
  • Uw pakket bevindt zich in de onbeschadigde, originele verpakking en bevat het originele aankoopbewijs.
  • Bij terugbetalingen worden de verzendingskosten niet vergoed.